Geweldig optreden van Muiterij Kantje Boord in Cuxhaven (Duitsland) 15 – 17 juni 2024

Muiterij Kantje Boord heeft in de Kugelbaken Halle in Cuxhaven een prachtig optreden verzorgd. Het dak ging er net niet af. Circa 500 overdonderde toehoorders genoten van Nobody cares for Kate, Amsterdam, Santy Anna, Ready for the storm. Onze solisten Peter en Harry zorgde voor kippenvel momenten met hun vertolking van Galway Bay. Verder werden  The Wellerman en Drunken Sailor ten gehore bracht. Als altijd zorgde Peter Ribbers voor de nodige zinvolle en zinloze opmerkingen. Het publiek kreeg er in ieder geval geen genoeg van; zij wilden eine Zugabe. Het werd een korte versie van Sloop John B.

Muiterij Kantje Boord zou zichzelf niet zijn als er geen derde helft zou zijn. Dat gebeurde tegenover het hotel in Cuxhaven; het Vietnamese Imbiss. We werden daar enthousiast onthaald en zongen de Schlagers van harte mee. Ook brachten zongen we het lied van Jan Vermond Wer Wein gut trinkt. Het werd een latertje, daar in de Imbiss.

Cuxhaven is een mooie stad met vlakbij in Altenbruch de prachtige St. Nicolai Kirche; zijn we in ieder geval naar de kerk geweest. En met speciale toegangsbandjes kunnen we het strand bezoeken. Hebben we daar dankzij Peter Vos een spontaan optreden voor nietsvermoedende passanten verzorgd.

In de middag genieten we bij de Kugelbaken Hall van openluchtoptredens. Zelf treden we ook nog op. Maar dan …. Komt de regen met bakken op de hemel. Het publiek zoekt een goed heenkomen onder de luifels van gebouwen; we zingen voor een nagenoeg leeg plein. Want, er is één über-enthousiaste fan. Die blijft midden op het plein luisteren,  zónder paraplu, zonder capuchon in de stromende regen met een grote lach op zijn gezicht. En dan gaan wij natuurlijk door, al is het tot het gaatje. Hij krijgt van ons een daverend applaus.

Muiterij Kantje Boord heeft in Cuxhaven een prachtig visitekaartje afgegeven met prachtige koorzang, solo’s én muziek onder de bezielende leiding van onze enthousiaste dirigente. We kijken al uit naar de volgende reis ….

 

Menu