Sail 2019 – Poederoijen

Op zaterdagavond 7 september 2019 organiseerden de dorpsraden van Nederhemert, Aalst en Poederoijen, de derde editie van Sail op de Afgedamde Maas. Evenals voorgaande edities waren de deelnemende schepen verlicht zijn.


Helaas trok het evenement dit jaar aanmerkelijk minder bezoekers. Aan de ruim 40 deelnemers heeft dat zeker niet gelegen. Zij maakten veel werk van het verlichten van hun jachten, zeilboten en oude binnenvaartschepen en vormen met elkaar een feeëriek schouwspel op de meanderende rivier. De muzikale omlijsting completeert de sfeer. Vanaf de ponten zingen en spelen het Hèmerts Visserskoor en Fanfare Prins Hendrik de deelnemers toe. Op de oevers bij Wijk en Aalburg en Poederoijen nemen boerenkapel de Ertenpikkers en natuurlijk shantykoor Muiterij Kantje Boord die taak op zich.

Menu